Днес в парламента се водях дебати около реформата в правосъдието, която предвижда

...
Днес в парламента се водях дебати около реформата в правосъдието, която предвижда
Коментари Харесай

Сблъсък в НС: Управляващи и опозиция се карат за спецсъда

Днес в парламента се водях дебати около промяната в правораздаването, която планува закриването на Спецсъдилищата и Спецпрокуратурата. Идеята на ръководещите среща отпора на ГЕРБ, Движение за права и свободи и на самата прокуратура. Те считат, че измененията ще доведат до безпорядък в системата. 

„ Тези органи се трансфораха в политически наказателен уред ”, сподели Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

 „ Този съд се сътвори, с цел да се заобиколят някои съдилища. Той беше порочно заченат ”, изясни Андрей Михайлов от Има Такъв Народ.

„ 5 години по-късно запитвам - къде са следствията, къде са обвиняванията, къде са неоправдателните присъди? Спецсъдът се трансформира в различен углавен съд, безусловно неефикасен ”, съобщи Петър Кьосев от Политическа партия.

 „ Това не е правосъдна промяна. Ако бяхте такива борци за правдивост, щяхте да предложите нещо ново ”, изясни Дани Каназирева от ГЕРБ-СДС.

„ Спецсъдът и спецпрокуратурата да ги отстраняваме, колкото се може по-бързо, тъй като те обслужват предходната власт – вашата ”, безапелационен бе Стоян Таслаков от „ Възраждане ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР